El lema: i tu, mires o veus?

El lema d'aquest any 2016/17 és: i tu, mires o veus?

A través d'aquest lema el que volem i pretenem treballar és l'esperit crític de tots els membres que formem l'AEiG Ben enllà. L'anar més enllà de les coses enlloc de quedar-nos amb les primeres impressions de les coses. Només d'aquesta manera tindrem una visió sincera i realista sobre com és el món en el qual vivim i hi podrem actuar per millorar-lo.

"I tu, mires o veus?
Vivim en una societat que no té fre, que està en canviï constant, que no desaccelera per a res del món. I amb aquesta societat ens hi trobem nosaltres immersos. Seguim la corrent i la velocitat de tot el que ens envolta.
Hi ha dies que ens oblidem de comprar el pa, dies en què ni tant sols tenim 30 minuts per dinar o per sopar, dies en que tot se’ns fa una muntanya o que arribem tard a tot arreu. Sovint ens fa mal el cap o l’estómac i ens prenem un medicament perquè se’ns curi, enlloc de parar, respirar, observar i analitzar el nostre voltant.
Hi ha persones, també, que es passen el dia mirant el seu voltant. Miren les persones, miren els problemes que els envolten, miren les noticies... però.... i si enlloc de mirar les persones, veiéssim el que tenen a dins i tot el que tenen per oferir-nos? I si, enlloc de mirar els problemes, ens dediquem a veure totes les perspectives per tal de trobar-hi solucions? I si, enlloc de mirar les notícies, les analitzem i veiem el que passa realment al nostre món? No viurem en un mont més just i sa?
Des d’aquest lema, pretenem treballar l’esperit crític, l’anar més enllà amb tot allò que mirem, amb tot allò que sentim i amb tot allò que diem. Pretenem conèixer bé les persones, els problemes, les notícies, per poder-ne fer una valoració real i crítica, enlloc de superficial.

Així doncs, pretenem que tots, que tu, miris més enllà del que veus."

Cronologia dels lemes de l'AEG Ben Enllà

2015/2016: Ara és el moment, aprofita'l!
2014/2015: I per què no?
2013/2014: Coses Petites
2012/2013: Regalem
2011/2012: Il·lusiona't
2009/2011: Junts per contruïr